Fursecuri cu jeleu de zmeura

30 bucati
Timp de preparare: 35 min.
Timp de copt: 20 min.

Ingrediente:

  • 100 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 85 g zahar tos (de preferinta, brun)
  • 1 ou, separat
  • 150 g faina integrala
  • 100 g nuci, tocate
  • 2 1/2 linguri jeleu de zmeura

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180oC.

Tapeteaza cu hartie pergament o tava pentru copt. Freaca apoi untul cu zaharul pana cand amestecul devine cremos.

Adauga galbenusul si faina si amesteca foarte bine, pentru omogenizare.
2 Modeleaza 30 de bile si unge-le cu albusul batut. Pune nucile tocate intr-un bol si inmoaie fiecare bila in el.
3 Asaza fursecurile pe tava, cu spatii intre ele, si apasa cu lingurita in centrul fiecaruia. Umple adancitura cu jeleu de zmeura.
4 Da la cuptor timp de 15-20 minute, iar dupa aceea scoate-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca complet.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)