Fructe de mare cu sos de smântână

3516245_R

Arată ca un preparat elaborat îndelung, dar este mai mult un scurt proces de asamblare. 

Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 30 minute • 261 calorii per porţie • 12 g grăsimi

■ 1 lingură ulei de masline

■ 1 ceapă, tocată

■ 2 codiţe de ţelină, tocate

■ 1 căţel de usturoi, zdrobit

■ 175 ml vin alb sec

■ 300 ml supă limpede de pui

■ 1 lingură amidon amestecat cu 1 lingură apă rece

■ 400 g amestec de fructe de mare

■ 400 g inimi de anghinare din conservă

■ 200 g sparanghel sau fasole verde

■ O mână de mărar proaspăt, tocat

■ 5 linguri smântână

 Mod de preparare

1 Încinge uleiul şi sotează ceapă şi codiţele de ţelină până când se înmoaie, circa 10 minute. Adaugă usturoiul şi ţine pe foc 1 minut. Stinge cu vinul şi fierbe la foc mare până când aproape tot lichidul se evaporă.

2 Adaugă amidonul şi supa de pui, micşorează flacăra şi fierbe la foc înabuşit 5-10 minute, amestecând frecvent, până când sosul se îngroaşă.

Potriveşte gustul de sare şi piper şi adaugă fructele de mare, inimile de anghinare, sparanghelul sau fasolea verde şi aproape tot mărarul.

Fierbe 5 minute şi apoi adaugă smântâna. Serveşte presărat cu mărar proaspat.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil asiatic