Friptura glazurata

E gata in 15 minute; Timp de rumenit: 3 ore, plus 15 min. timp de "odihna"; 10-12 portii; 216 calorii, 6 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 jambon afumat de 2 kg, lasat la inmuiat in apa rece, peste noapte
  • 2 fire de praz, taiate felii
  • 2 morcovi, curatati de coaja si taiati rondele
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • 1 l vin alb sec
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • cuisoare

Mod de preparare:

  1. Intr-un vas incapator, pune jambonul impreuna cu legumele, foile de dafin si piperul boabe. Adauga vinul si completeaza cu apa cat sa acopere. Fierbe la foc mic timp de 2 ore si jumatate, avand grija sa iei spuma pe masura ce se formeaza.
  2. Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200°C. Scoate jambonul din vas si asaza-l pe o planseta. Indeparteaza soriciul cu un cutit bine ascutit, dar lasa stratul de grasime de jur-imprejur. Cresteaza apoi aceasta "pojghita" de grasime cu linii incrucisate.
  3. Amesteca zaharul cu mustarul si unge friptura. Infige cuisoarele in grasime si presara piper negru proaspat macinat. Asaza intr-o tava de copt si da la cuptor timp de 30 minute, pana cand se rumeneste. Lasa sa stea deoparte timp de 15 minute, la "odihna", inainte de a servi. Taie friptura felii subtiri si serveste rece sau calda.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc