Friptură de vită cu portocală și ghimbir

friptura de vita cu portocala si ghimbir

4 porții, 487 calorii per porție, 15 g grăsimi, 40 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării fripturii

4×175 g friptură de vită

Zeama de la 2 portocale

3 cm ghimbir răzuit

½ linguriță ulei de susan

1 lingură sos de soia

1 linguriță miere

1 linguriță sherry sau coniac

4 buc pak choi, tăiate în două

500 g orez fiert la microunde cu cocos, lemongras și chilli

Cum prepari friptura de vită cu portocale și ghimbir

1 Într-o pungă de plastic pune carnea, ghimbirul, uleiul de susan, sosul de soia, mierea și sherry și dă la rece minim 20 min.

2 Încinge un vas neaderent și prăjește friptura 3 min pe fiecare parte. Transferă pe platou încălzit și ține la cald.

3 Adaugă pak choi în vas, cu tăiatura în jos și prăjește 2 min apoi întoarce și stinge cu marinata rămasă. Adu la punctul de fierbere și ține pe foc 2 min.

4 Între timp, dă orezul la microunde, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj și porționează în farfurii. Adaugă pak choi, friptura și stropește cu sosul fierbinte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar