Friptura de rata cu smochine

Timp de preparare: 1 ora si 20 min. 420 calorii, 15 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 2 rate, de circa 2 kg fiecare
  • 350 g smochine deshidratate
  • 2 portocale, curatate de coaja si taiate segmente
  • 4 batoane de scortisoara
  • 150 ml suc proaspat de portocala
  • 3 linguri otet de vin rosu
  • 5 linguri sirop de rodie
  • 3 rodii, taiate in doua (optional)
  • 4 smochine proaspete, taiate in doua

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200C. Intepati rata din loc in loc cu o furculita si asezati-o pe un gratar aflat deasupra unei tavi de friptura, pentru ca in aceasta sa se scurga grasimea. Presarati cu sare si dati la cuptor timp de 1 ora. Daca grasimea din tava incepe sa se arda, dupa 1/2 ora scurgeti-o din tava. Lasati friptura sa se odihneasca circa 10 minute.

2 Intre timp, asezati in tava de friptura smochinele deshidratate, portocalele, batoanele de scortisoara si turnati deasupra sucul de portocale, otetul si siropul de rodie. Dati la cuptor timp de 10 minute, adaugând in ultimele minute si semintele de rodie. Adaugati sare si piper negru, proaspat macinat. Taiati friptura si serviti-o cu sosul si smochinele proaspete.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare