Friptura de rata caramelizata

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de frigere: 30 minute

Ingrediente pentru 6 portii :

  • 4 bucati de piept de rata, de marime potrivita

Pentru sos

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe de marime potrivita, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 600ml concentrat de pui
  • 75g unt, taiat cubulete
  • coaja rasa de la 1 portocala

Pentru mamaliguta

  • 300g malai
  • 250g urda
  • 50g parmezan, ras

Mod de preparare:

  1. Pentru sos, incingeti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de portocala si cimbrul. Caliti timp de 2-3 minute.
  2. Adaugati jumatate din cantitatile de miere si otet si fierbeti timp de 1 minut.
  3. Adaugati concentratul de pui si fierbeti pana ce cantitatea se reduce la o treime. Strecurati si puneti deoparte.
  4. Pentru mamaliguta, puneti la fiert 1l apa cu un praf de sare. Cand fierbe, adaugati malaiul, amestecand continuu si lasati timp de 5 minute. Adaugati urda, parmezanul si 2 linguri de unt, amestecati bine si dati deoparte.
  5. Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. Incingeti restul de ulei intr-o tava de fript, la foc potrivit. Sarati carnea si prajiti bucatile cu pielita in jos, timp de 2-3 minute, pana se rumenesc. Intoarceti si prajiti inca 2-3 minute. Adaugati 2 linguri de unt, intoarceti bucatile si dati la cuptor, timp de 10-15 minute. Ungeti uniform bucatile de carne cu restul de miere. Acoperiti si lasati sa stea timp de 5 minute.
  6. Incorporati in sos restul de unt. Aranjati mamaliguta in mijlocul farfuriilor. Taiati carnea felii si puneti-le peste mamaliguta.
    Turnati sosul de jur imprejur si ornati cu felii de portocala si verdeata.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare