Friptura de rata caramelizata

Timp de pregatire: 30 minute
Timp de frigere: 30 minute

Ingrediente pentru 6 portii :

  • 4 bucati de piept de rata, de marime potrivita

Pentru sos

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe de marime potrivita, tocate marunt
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 600ml concentrat de pui
  • 75g unt, taiat cubulete
  • coaja rasa de la 1 portocala

Pentru mamaliguta

  • 300g malai
  • 250g urda
  • 50g parmezan, ras

Mod de preparare:

  1. Pentru sos, incingeti jumatate din cantitatea de ulei intr-o tigaie, la foc potrivit. Adaugati ceapa, usturoiul, ghimbirul, coaja de portocala si cimbrul. Caliti timp de 2-3 minute.
  2. Adaugati jumatate din cantitatile de miere si otet si fierbeti timp de 1 minut.
  3. Adaugati concentratul de pui si fierbeti pana ce cantitatea se reduce la o treime. Strecurati si puneti deoparte.
  4. Pentru mamaliguta, puneti la fiert 1l apa cu un praf de sare. Cand fierbe, adaugati malaiul, amestecand continuu si lasati timp de 5 minute. Adaugati urda, parmezanul si 2 linguri de unt, amestecati bine si dati deoparte.
  5. Preincalziti cuptorul la semnul 4/180 grade C. Incingeti restul de ulei intr-o tava de fript, la foc potrivit. Sarati carnea si prajiti bucatile cu pielita in jos, timp de 2-3 minute, pana se rumenesc. Intoarceti si prajiti inca 2-3 minute. Adaugati 2 linguri de unt, intoarceti bucatile si dati la cuptor, timp de 10-15 minute. Ungeti uniform bucatile de carne cu restul de miere. Acoperiti si lasati sa stea timp de 5 minute.
  6. Incorporati in sos restul de unt. Aranjati mamaliguta in mijlocul farfuriilor. Taiati carnea felii si puneti-le peste mamaliguta.
    Turnati sosul de jur imprejur si ornati cu felii de portocala si verdeata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare