Friptura de pui la gratar, in stil thailandez

Lasa carnea la marinat chiar si cateva ore, ca sa se patrunda bine de toate aromele condimentelor.
425 calorii, 4 g grasimi per portie
Timp de gatit: 25 min., plus timp de marinat

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 1 lingura curry cu adaos de boia iute (de culoare rosie)
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingura zahar
  • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
  • 4 bucati piept de pui, curatate de pielite
  • 250 g taietei de orez
  • 1 legatura ceapa verde, taiata felii
  • 1 ardei iute, taiat felii subtiri
  • 2 linguri sos de soia

Mod de preparare:

1 Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet.
3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara coaja de lamaie ramasa si adauga ceapa, ardeiul, sosul de soia si patrunjelul. Serveste taieteii fierbinti, asezati intr-un bol preincalzit, cu friptura de pui taiata felii si asezata deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate thailandeze