Friptură de pui la cuptor

friptura de pui la cuptor

4 porții gata în 40 minute, 494 calorii per porție

Ingrediente necesare preparării fripturii de pui

– 1,5 kg carne de pui

– 2 linguri ulei de măsline

– 3 lămâi tăiate sferturi

– Coaja rasă de la 2 lămâi

– O legătură de mentă tocată

– 3 căței de usturoi zdrobiți

Cum prepari friptura de pui la cuptor

Încinge cuptorul la semnul 6/200 grade C. Așază carnea în vasul rezistent la cuptor și stropește cu ulei. Presară sare, piper și sferturile de lămâie stoarse. Dă la cuptor 30-35 de minute sau până când se rumenește și devine crocantă iar lămâile se ard pe margine.

Între timp, combină coaja rasă de lămâie, menta, usturoiul și presară amestecul deasupra și servește.

Dublează cantitățile și folosește restul în altă seară. Poți servi cu orez, ceapă caramelizată sau ardei copt, după preferință!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar