Friptura de porc in stil chinezesc

Timp de pregatire: 5 min.
Timp de gatit: 1 ora, plus timp de sarare peste noapte

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 800 g piept de porc (cu sorici), crestat pe ambele parti
  • 11/2 linguri sare grunjoasa
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir proaspat, ras sau pudra
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 2 linguri condiment chinezesc "cinci condimente" (un praf de piper negru, un praf de boia iute si un praf de nucusoara).
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

  1. Asezati carnea, cu soriciul deasupra, intr-o tava larga si frecati cu 1 lingura de sare printre soriciul crestat. Peste noapte, lasati-o neacoperita in frigider.
  2. Preincalziti cuptorul la semnul 7/220 grade C si asezati un gratar metalic deasupra unei tavi de friptura. Tamponati bucata de carne cu un prosop de hartie, pentru a fi uscata. Combinati ingredientele ramase si frecati carnea printre crestaturi. Asezati-o apoi cu soriciul in sus pe gratarul metalic.
  3. Dati la cuptor timp de 1 ora, pana cand soriciul devine crocant si carnea se patrunde. Lasati sa se "odihneasca" timp de 10 minute si apoi taiati-o cuburi.
  4. Serviti cu taietei amestecati cu fasole verde, fiarta in aburi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti