Friptură de porc cu crustă crocantă

Carne suculentă îmbibată cu aromele condimentelor și acompaniata de șoriciul crocant ușor ars – irezistibil! Așa se face o friptură de porc cu crustă crocantă:

friptura-porc-crusta-crocanta

* 8 porții * timp de preparare 2 ore + timp de așteptare

INGREDIENTE

1,8 kg cotlet de porc, cu sorici crestat

1 lingura oțet de mere

1 lingurița sare grunjoasa

Pentru glazură:

1⁄2 lingurița ienibahar

1⁄2 lingurița boia

2 lingurițe oregano

1 lingura zeama de lamâie

1 lingura ulei de masline

MOD DE PREPARARE

1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca toate ingredientele pentru glazura si unge carnea fara sa ungi si soriciul. Apoi leaga cotletul cu ața, la interval de 5 cm, si unge soriciul cu oțetul si presara sare.

2 Asaza cotletul pe gratar în tava de copt si da la cuptor 30 de minute. Micsoreaza temperatura la semnul 3/160 °C si continua sa ții la cuptor 1 ora si 20 de minute.

3 Lasa friptura sa stea 30 de minute înainte de a porționa si a servi – astfel, sucurile din interior vor avea timp sa se distribuie uniform și carnea va deveni frageda și suculenta.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar