Friptura de miel cu rosii rumenite

Rosiile vor avea un gust cu totul deosebit de la sucul pe care il lasa carnea in tava, la cuptor.
6-8 portii
Timp de gatit: 1 ora si 45 min., plus timp de "odihna"
361 calorii, 19 g grasimi per portie

Ingrediente:

Pentru friptura

  • 1 pulpa de miel de 2 kg
  • 1 lingura mustar
  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi, taiati
  • 3 fire de rozmarin

Pentru rosii

  • 4 rosii mari, taiate jumatati
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute, mic, taiat felii
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 2 fire de cimbru, tocate
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul lasemnul 3/160grd.C. Unge carnea cu mustar si unt inmuiat la temperatura camerei. Cresteaza din loc in loc si impaneaza cu usturoi si rozmarin. Presara sare si piper si asaza in tava.

2 Asaza rosiile de jur imprejur, cu partea taiata in sus. Peste rosii, presara uniform usturoiul, semintele de fenicul, ardeiul iute, cimbrul si zaharul. Presara sare si piper negru, apoi stropeste cu uleiul de masline. Da la cuptor timp de 1ora si jumatate.

3 Scoate din cuptor si pune friptura pe un platou incalzit. Las-o 15 minute inainte sa o portionezi. Tine rosiile in cuptorul cald, dar stins, pana servesti.

Sfat: Poti servi friptura cu un sos salsa verde

Pofta buna!
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie