Friptura de miel cu cuscus

Serveste clasica friptura de miel cu o garnitura inedita, care se va imbiba cu sucul delicios al carnii.
470 calorii, 24 g grasimi per portie
Timp de gatit: 1 ora si 30 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 2 linguri cimbru
  • 1/2 lingurita piper de Cayenne
  • 700 g pulpa de miel
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb, sec
  • 200 g cuscus
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 6 fire ceapa verde, tocata
  • 3 linguri menta proaspata, tocata
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

1 Amesteca intr-un bol mic cimbrul, piperul de Cayenne, un praf de sare si piper negru. Asaza carnea pe o plansa si presara uniform amestecul de condimente.
Intr-un vas, topeste untul pana cand incepe sa se rumeneasca si dispare spuma, iar apoi rumeneste carnea uniform, pe toate partile (operatiunea dureaza 10-12 minute).
Micsoreaza flacara, adauga 100 ml apa si acopera vasul cu un capac. Dupa 5 minute intoarce carnea, iar dupa alte 5 adauga vinul. Continua procedeul pana cand friptura se fragezeste, adaugand apa, daca lichidul scade.
2 Intre timp, pune cuscusul intr-un bol larg si toarna deasupra 300 ml apa clocotita, in care ai adaugat 1 lingurita de sare. Adauga uleiul si lasa sa stea timp de 3 minute. Afaneaza cu furculita si adauga verdeata, ceapa si sucul de lamaie. Taie friptura felii si serveste cu garnitura de cuscus.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil oriental