Friptura de berbecut la gratar

Marinata fragezeste carnea si vei obtine o friptura suculenta, delicioasa la gust.

Ingrediente:

  • 1 pulpa de berbecut de circa 2 kg, dezosata si desfacuta intr-o "foaie" ca un fluture

Ingrediente pentru marinata:

  • 5 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 lingurite coriandru macinat
  • 3 lingurite chimen macinat
  • 1 lingurita piper rosu, ma-cinat
  • 2 linguri ulei de masline

Ingrediente pentru sosul de servit:

  • 5 linguri pasta de susan(tahini – se gaseste in supermarketuri)
  • 4 linguri iaurt integral de buna calitate
  • zeama de la 1 portocala
  • lipii orientale si salata verde, pentru servit

Pentru uns

  • 2 linguri miere
  • 2 linguri sos de menta

Mod de preparare:

1. Amesteca ingredientele pentru marinata intr-un bol larg si apoi unge carnea pe ambele parti. Lasa la marinat cel putin 30 de minute.

2. Frige carnea timp de 30 de minute pe gratarul incins, intorcand din cand in cand, pentru a se rumeni uniform. Amesteca mierea cu sosul de menta, iar in ultimele 10 minute unge friptura cu amestecul, pentru ca sa devina lucioasa. Pune friptura deoparte, pe un platou preincalzit, acopera cu folie de aluminiu si lasa sa se stea aproximativ 10 minute inainte de a servi.

3. Intre timp, pune lipiile la rumenit pe gratar si combina ingredientele pentru sosul de servit – adauga apa daca acesta este prea gros.
4. Portioneaza friptura si serveste pe felii de lipie cu salata verde si sos de susan.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de oaie