Friptură cu orez prăjit, cu susan și roiniță

friptura cu orez prajit

4 porții, 572 calorii per porție, 16 g grăsimi, 49 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării fripturii cu orez prăjit

200 g orez basmati

¼ varză albă, tocată

1 morcov, răzuit

1 ½ linguri ulei de susan

2 linguri oțet de mere

4 buc cotlet de vită

1 lingură ulei de floarea-soarelui, plus pentru uns

2 codițe de roiniță, tocate

2 linguri sos de soia light

3 fire ceapă verde, tăiate

2 mâini de spanac fraged

O mână coriandru, tocat

Cum prepari friptura cu orez prăjit

1 Fierbe orezul în apă cu sare, conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj. Combină varza, morcovul cu jumătate din uleiul de susan și jumătate din
oțet ca să prepari salata.

2 Unge carnea cu ulei de floarea soarelui. Încinge grătarul din fontă și frige-le 2-3 min pe fiecare parte, depinde de grosimea lor și de preferință. Lasă să stea deoparte până când prepari orezul.

3 Încinge uleiul de floarea-soarelui și prăjește codițele de roiniță (mentă dulce) 1 min, adaugă ceapa verde, stinge cu sosul de soia, orezul fiert și ține
pe foc, amestecând continuu 2 min. Adaugă spanacul amestecă și ține pe foc 1 min, adaugă corinadrul. Taie friptura felii și servește cu orez și salată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar