Frigarui picante de creveti

Gata in 15 min.; 33 calorii per bucata; 5 g grasimi; 0,2 g grasimi saturate; Cost: aprox. 22 lei

Ingrediente:

  • 32 creveti prefierti (proaspeti), curatati de cochilii
  • 1 ardei iute, curatat de seminte, tocat marunt
  • 2 lamai, zeama si coaja rasa, plus cateva felii pentru servit
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 25 g patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Sos picant dulce pentru servit

Mod de preparare:

1. Intr-un bol asaza crevetii, ardeiul iute, zeama si coaja rasa de lamaie, usturoiul si patrunjelul. Presara sare si piper si lasa la marinat timp de 10 minute.

2. Intr-un vas neaderent – de preferinta wok – incinge 2 linguri de ulei si prajeste crevetii amestecand continuu timp de 3 minute, pana cand se patrund. Lasa-i sa se raceasca si apoi infige-i cate 4 pe cate o tepusa din lemn. Serveste frigaruile cu sosul picant dulce si felii de lamaie.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste