Frigarui din aripi de pui in stil thailandez

4 portii
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat
Timp de fript: 40 min.
236 calorii, 14 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 8 aripi mari de pui
  • 2 cepe, taiate sferturi
  • 2 lamai, taiate segmente

pentru marinata

  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lamai – sucul si coaja
  • 3 linguri pasta de curry (ingredient exotic ce contine: cardamom, scortisoara, cuisoare, chimen, nucsoara si turmeric – ultimul se gaseste in magazinele orientale; il puteti inlocui cu un condiment special pentru gratar)
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri coriandru proaspat, tocat (poate fi inlocuit cu 3 linguri de patrunjel, tocat)

Mod de preparare:

1 – Pe fiecare tepusa, infigeti cate doua aripi, alternand cu bucati de ceapa si de lamaie. Asezati frigaruile intr-un vas adanc, din portelan sau sticla. Combinati ingredientele pentru marinata si turnati deasupra.
Timp de 1 ora sau peste noapte, lasati la marinat in frigider.

2 – Asezati frigaruile pe gratar (la cca 20 cm de carbunii incinsi) si lasati timp de 30-40 minute. Aveti insa grija sa le intoarceti frecvent si sa le ungeti cu marinata ramasa, pana se patrund complet si se rumenesc.

Pentru amatorii de exotisme, este un preparat picant, dulce-acrisor

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate thailandeze