Frigărui de pui cu sos curry

4 porții gata în 30 minute

frigarui de pui cu sos curry

Ingrediente necesare frigăruilor de pui cu sos curry

600 g fileuri de piept de pui tăiate bucăți

4 linguri pastă de curry

150 g iaurt natur

O lingură ulei de floarea-soarelui

O ceapă tăiată felii

165 ml lapte cocos

25 g fulgi de migdale

200 g orez basmati

200 g fasole verde fiartă

3 linguri zacuscă sau pastă picantă de mango

O mână de pătrunjel tocat

Chifle pentru servit

Cum prepari frigăruile de pui

Combină carnea cu o lingură pastă de curry și 2 linguri iaurt. Încinge grătarul la temperatură medie. Înfige carnea pe țepușe și frige 10-15 minute.

Într-un vas pe foc încinge uleiul și prăjește ceapa. Adaugă pasta de curry rămasă și fierbe 2 minute. Stinge cu laptele de cocos, iaurtul rămas și adaugă migdalele. Fierbe înăbușit 10 minute.

Între timp, fierbe orezul conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj. În ultimele 4 minute adaugă fasolea verde. Scurge de lichid și combină cu zacusca și pătrunjelul. Stropește frigăruile cu sosul de curry și servește cu chifle proaspete.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar