Frigărui de chifteluțe

Sunt de preferat unui hotdog și cu siguranță vor fi pe placul celor mici, chiar dacă sunt mofturoși din fire.

  • frigarui de chiftelute4 portii
  • Timp de preparare 40 minute
  • 560 calorii per porție
  • 30 g grăsimi

Ingrediente necesare frigăruilor de chifteluțe

– 300 g carne tocată de porc

– 2 linguri zeamă de lămâie

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 căței de usturoi, zdrobit

– 1 linguriță zahăr tos

– 1 lingură oregano sau cimbru, mărunțit

– 2 cepe, tocate mărunt

– 350 g sos de roșii

– 4 mini baghete sau aluat

– 100 g cașcaval, răzuit

– Busuioc pentru ornat, opțional

Cum se prepară frigăruile de chifteluțe

Combină carnea cu zeama de lămâie, 1 lingură ulei, usturoiul, zahărul tos şi oregano şi lasă să stea deoparte 10 minute, pentru ca aromele să se dezvolte. Modelează chifteluţe şi înfige-le pe ţepuşe.

Încinge uleiul rămas şi rumeneşte ceapa 10 minute. Stinge cu sosul de roşii şi lasă să fiarbă la foc mic 5 minute.

Încinge grătarul la temperatură potrivită şi frige frigăruile 15-20 minute, întorcând frecvent pentru a se pătrunde uniform.

Între timp, coace mini baghetele conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj. Taie-le în două, unge cu sos de roşii şi adaugă chifteluţe fripte. Presară caşcaval şi ornează cu busuioc.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu carne