Frigarui cu carne tocata

Serveste aceste frigarui asezate pe frunze de salata verde, presarate cu verdeata proaspata, tocata, si stropite cu sos picant.
Gata in: 25 min., plus timp de marinat 1 ora; 307 calorii per portie; 18 g grasimi

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 2 linguri patrunjel
  • 500 g carne de vita, tocata
  • 125 g fleica de porc, tocata
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • 3 linguri marar
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingurita ghimbir razuit
  • 1 ardei mic iute, tocat marunt
  • 4 tepuse din lemn inmuiat 30 de minute in apa rece
  • frunze de salata verde
  • sos de rosii picant, pentru servit

Mod de preparare:

1 Toaca verdeata marunt (patrunjelul si mararul).
2 Intr-un bol larg pune carnea tocata, fleica tocata, verdeata, oul, pesmetul, ghimbirul, ardeiul iute si usturoiul. Presara sare si piper si framanta compozitia cu mana pana cand se omogenizeaza si arata ca o pasta aproape uniforma. Da la rece minimum 1 ora.
3 Modeleaza cu mana 20 de chiftelute si infige cate 5 pe fiecare tepusa. Unge gratarul cu ulei si frige frigaruile timp de 5-6 minute, intorcandu-le din cand in cand, pana cand se patrund.
4 Serveste frigaruile asezate pe frunze de salata verde cu garnitura de sos de rosii picant.

Sugestie avantaje
Ca sa cureti de se-minte un ardei iute, taie-l in doua, pe lungime, si razuieste cu lama cutitului semintele si nervurile. Apoi toaca-l marunt. Nu uita sa te speli bine pe maini dupa aceea sau, mai bine, poarta manusi de plastic.
Pentru ca aromele sa patrunda carnea, pregateste-o din ajun si da-o la rece, sa se marineze.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne mixta