Reţetă de post: Foitaj cu legume

667GPS

Reteta pentru 4 portii! Timp de pregatire: 25 minute.  Timp de gatit: 55-60 minute.

Ingrediente:

  • 100ml suc de portocale
  • 50g stafide
  • 2 linguri miere
  • 500g aluat de foitaj
  • 6 morcovi, curatati si taiati segmente
  • 6 pastarnaci, curatati si taiati segmente
  • 5 linguri ulei de masline
  • 100g ciuperci
  • 1 ou, batut
  • 3 linguri zacusca sau bulion
  • 3 linguri smantana vegetala

Mod de preparare:

1 Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Puneti sucul de portocale si stafidele intr-un vas, pe foc; aduceti la punctul de fierbere, adaugati mierea si dati deoparte.

Ungeti si tapetati cu hartie pergament o tava de cuptor. Intindeti aluatul intr-o foaie de dimensiunile tavii de copt, intepati-o din loc in loc cu o furculita si coaceti, timp de 15-20 minute, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca.

2 Opariti morcovii si pastarnacul in apa clocotita, timp de 3 minute. Scurgeti legumele, asezati-le intr-o tava pentru friptura si stropiti-le cu 3 linguri de ulei si un praf de sare.

Dati-le la cuptor timp de 30 minute. Adaugati ciupercile si restul de ulei, amestecati si lasati la cuptor inca 5-10 minute.

3 Decupati din foaia de aluat copt 12 forme rotunde. Ungeti-le cu oul batut si dati-le la cuptor timp de 3 minute. Amestecati zacusca cu smantana si potriviti de sare si piper.

Asezati pe farfurie o felie rotunda de aluat, puneti deasupra 2 linguri de legume, 1 lingura de smantana, 1 foaie de aluat. Acoperiti cu un alt strat de legume, sos si aluat. Stropiti cu sosul de portocale cu stafide si serviti.

Pofta buna!

Vezi şi Reţetă de post: Chiftele din soia

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive fara carne