Foitaj cu capsune

Un desert aspectuos, cu gust delicios – asta, datorita combinatiei dintre capsune (parfumate si acrisoare) si frisca batuta.

Timp de pregatire: 35 min.
470 calorii, 35 g grasimi per portie

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 200 g aluat de foitaj
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra, plus pentru pudrat
  • 250 g capsune, curatate de codite si taiate pe jumatate

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara (30 x 20 cm), ca sa se subtieze considerabil. Taie in trei parti de circa 10 x 20 cm fiecare. Asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si inteapa din loc in loc cu furculita, ca sa nu creasca prea mult la copt. Da la cuptor timp de 15 minute. Lasa sa se raceasca complet.

2 Bate frisca cu zaharul pana cand se intareste si se tine de lingura. Asaza una din bucatile de foitaj pe o planseta si unge cu jumatate din frisca. Presara capsune.
Pune deasupra alta bucata de foitaj si repeta operatia, terminand cu o bucata de foitaj. Taie prajitura in patru bucati. Presara deasupra zahar pudra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)