Foietaj cu mere si ciocolata

PASUL 1. Lasa foietajul sa se decongeleze la temperatura camerei, timp de cateva ore sau din ajun, in nici un caz la cuptorul cu microunde. Intre timp, curata merele de coaja, de casuta semintelor si apoi taie-le sferturi. Stropeste-le cu zeama de lamaie si lasa-le deoparte.

PASUL 2. Topeste ciocolata intr-un vas la bain-marie si incorporeaza untul. Taie foietajul in patrate de 12 cm si presara cu pesmet jumatate din cantitatea de patrate, lasand o margine de 1 cm de jur-imprejur, fara pesmet. Asaza pe foile presarate cu pesmet bucati de mere si stropeste-le cu ciocolata topita. Unge marginea libera cu albus batut usor si acopera cu patrate de foietaj. Apasa marginile pentru a se lipi si cresteaza portofelele din loc in loc, cu un cutit bine ascutit.

PASUL 3. Preincalzeste cuptorul la semnul 7/200oC. Asaza portofelele in tava tapetata cu hartie de copt, lasand un spatiu de cativa centimetri intre ele, apoi da-le la cuptor timp de 20 de minute. Serveste-le calde sau reci.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri