Foietaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

Foietaj cu capsuni, rom si crema de vanilie

Ingrediente

500 g aluat fraged din comert

500 g capsuni taiate felii

5 linguri rom

2 linguri zahar

1 lingurita esenta de vanilie

2 lingurite frunze de menta, tocate

1 ou batut

600 ml frisca

2 linguri zahar pudra

1. Intinde o foaie de aluat fraged de cca 60 x 20cm; impatureste-o si tine-o la frigider 30 min. Taie din foaie discuri de cca 3x19cm; pune-le pe o tava de copt unsa cu unt si inteapa-le cu o furculita. Incinge cuptorul la 6/200˚C.

2. Intre timp, marineaza capsunile in 3 linguri de rom, zahar, vanilie si menta.

3. Unge foile de aluat cu ou si presara cu zahar. Coace 15 min, pana creste si se rumeneste. Lasa sa se raceasca.

4. Bate frisca impreuna cu zaharul pudra si restul de rom, pana se intareste usor. Pune o foaie de aluat pe un platou, intinde jumatate din cantitatea de frisca si o treime din capsuni, acopera cu o alta foaie de aluat, si repeta ca mai sus cu frisca si o treime de capsuni. Acopera cu restul de fructe si serveste.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)