Foi cu frișcă

Durează ceva mai mult până faci această prăjitură, însă merită tot efortul! Pregătește-o cu patru ore înainte să vină invitații, pentru succesul deplin! Cum faci foi cu frișcă:

foi-frisca

* 4 porții * timp total de preparare 2 h, 40 minute

INGREDIENTE

4 oua

120 g zahar

120 g faina

7 g cacao

Pentru forma: 

30 g unt

30 g faina

Pentru umplutura 1:

250 ml frisca lichida

Pentru stratul 2:

250 ml frisca lichida

câteva picaturi colorant alimentar rosu

cacao

Pentru servit: 

ciocolata sub diferite forme

 MOD DE PREPARARE

1. Se unge forma cu unt topit si apoi se da la rece. Dupa ce s-a întarit untul, se tapeteaza cu faina. Se amesteca ouale cu zaharul si apoi se pun la bain-marie. Se amesteca bine cu telul si, dupa ce se transforma într-o crema omogena, se scoate de la bain-marie.

 

2. Se mixeaza pentru racire împreuna cu faina, se împarte în doua, într-o parte se pune cacaua, se toarna în tava si se coace 20 de minute. Apoi, se scoate, se unge dinnou tava si se coace blatul alb.

 

3. Se bate frisca si se împarte în doua, o parte se foloseste alba si cealalta parte secoloreaza cu puțin colorant alimentar.

 

4. Într-o tava încapatoare se asaza blatul cu cacao, frisca alba, blatul alb si frisca colorata. Se presara cu cacao si se lasa la rece 2 ore. Se taie si se serveste cu ciocolata.

O rețetă Libertatea pentru Femei

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri