Fleică de porc umplută

Charlie Richards Photography Limited

Secretul unei fripturi fragede şi suculente este rumenirea îndelungată, când carnea se pătrunde şi se topeşte în gură.

 Gata în 2 ore şi 50 minute • 700 calorii per porţie • 52 g grăsimi

1,5 kg fleică de porc cu şorici, crestat în diagonală

3 linguri ceapă tocată mărunt

2 lingură ulei de măsline

50 g smochine deshidratate – opţional, poţi înlocui cu castane coapte

1 linguriţă amestec de condiment picant

Coaja rasă şi zeamă de la 1 lămâie

1 lingură cimbru, tocat

1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat

150 ml vin

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Opăreşte bucata de şorici cu apa clocotindă  şi apoi şterge-o cu hârtie absorbantă. Aşază carnea pe suprafaţa de lucru cu şoriciul în jos şi taie stratul de grăsime cu şorici dar lasă netăiat pe circa o treime.

2 Prajeşte ceapă în ulei 5 minute. Adaugă smochinele – dacă foloseşti condimentul, coaja rasă şi zeama de lamâie şi verdeaţă. Lasă deoparte până se răcoreşte şi apoi unge carnea într-un strat.

3 Rulează bucata de carne începând de la capătul necrestat şi leagă cu aţă. Aşază carnea pe grătarul metalic pus pe tava de copt şi dă la cuptor 25 minute. Micşorează temperatura la 3/160°C, adaugă vinul şi 150 ml apă şi dă din nou la cuptor 2 ore.

Aşază friptura pe platou preîncalzit şi lasă să stea deoparte 20 minute înainte de a tăia.

4 Serveşte feliile de friptură cu sosurile din tavă. Dacă preferi sosul gros, atunci adaugă în sosurile din tavă 300 ml concentrat de pui, 1 linguriţă amidon dizolvat în puţină apă rece şi fierbe 10 minute, până când se îngroaşă.

 Cum să pregăteşti fleică pentru rumenit

1. Taie şi desprinde stratul de grăsime cu şorici de pe bucata de fleică, dar las-o nedesprinsă pe o latură.

Charlie Richards Photography Limited

2. Rulează bucata de fleică şi leagă cu aţă pentru ca să fixezi straturile de carne.

Charlie Richards Photography Limited

3. După ce friptura este rumenită şi pătrunsă, taie aţa şi desprinde şoriciul rumenit. Apoi taie rulada felii.

Charlie Richards Photography Limited

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc