Fleică de porc cu morcovi și nuci Caju

Poate fi ceva mai laborioasă rețeta de fleică de porc cu morcovi și nuci caju, însă efortul merită. Rezultatul este delicios, pentru întreaga familie:

fleica-porc

  • 6-8 porții • Gata în 3 ore și 30 min • 551 calorii per porție • 34 g grasimi

INGREDIENTE

■ 2×500 g fleica de porc

■ 1 lingura sare de mare

■ 1 baton de scorțișoara

■ 3 caței de usturoi, zdrobit

■ 1 cm ghimbir, taiat felii

■ 1 lingura ras-el-hanut sau boia iute

■ 100 g miere

■ 600 ml supa limpede de pui

■ 300 g morcov, taiat segmente

■ 3 eșalote, taiate în doua

■ 50 g prune uscate, tocate

■ 75 g nuci de Caju (anacarde), rumenite

■ O mâna de patrunjel proaspat pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Opareste carnea de porc și apoi usuca cu prosop de hârtie.

2 Așaza carnea frecata cu sare grunjoasa pe gratarul pus deasupra tavii de copt și da la cuptor 20 min, pâna când devine crocanta.

3 Scoate tava din cuptor și micșoreaza temperatura la semnul 4/180°C. Îndeparteaza grasimea din tava și gratarul și pune carnea direct în tava cu scorțișoara, usturoiul, ghimbirul și boiaua. Toarna mierea și 400 ml din supa de pui în jurul bucații de carne, acopera cu folie de aluminiu și da din nou la cuptor 2 ore.

4 Adauga morcovul, eșalotele, prunele uscate și restul de supa. Da din nou la cuptor 30 min, neacoperit.

5 Presara nucile de Caju, verdeața și lasa sa se odihneasca 10 min. Servește cu sosul din tava.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar