Fleică de porc cu fasole

 

fleica de porc cu fasole

6 porții gata în 3 ore + timp de marinat, 754 calorii per porție, 50 g grăsimi, 20 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării flecii de porc cu fasole

27 g condiment de friptură picant

2 linguri miere

1 lingură ulei de măsline

1 lingură sare grunjoasă

1,3 kg fleică de porc

2 crenguțe de rozmarin și cimbru

2 căței de usturoi zdrobiți

250 ml cidru sau supă limpede de pui

Pentru fasole

1 lingură ulei de floarea-soarelui

2 eșalote tocate

2 căței de usturoi zdrobiți

2×400 g conserve de fasole

400 g sos gros de roșii

3 linguri sos de friptură la grătar

1 linguriță sos Worcestershire

Cum prepari fleica de porc cu fasole

1 Combină condimentul cu mierea, uleiul și sarea. Presară carnea și pune deasupra cimbrul și rozmarinul și usturoiul. Lasă la marinat în vas tapetat cu folie de aluminiu 4 ore.

2 Încinge cuptorul la semnul 1/140°C. Toarnă cidrul sau supa în vas pe lângă carne și acoperă vasul cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 2 ½ ore. Scoate vasul din cuptor și da la grill pentru a se rumeni. Acopera vasul și lasă să se „odihnească“ 20 minute.

3 Încinge uleiul în vas pe foc și sotează eșalotele și usturoiul. Adaugă fasolea, sosul de roșii și lasă să fiarbă înăbușit 20 min.

4 Servește fasolea cu smântână deasupra și cu carnea sfâșiată.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar