File de somon preparat de Gordon Ramsay în stil mediteranean

Somonul este gustos și foarte sănătos. Iată cum îl prepară maestrul Gordon Ramsay. Încercăm împreună:

file-somon

foto file de somon Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

1 file de somon (de aproape 800 g)

9 roșii uscate

18 măsline negre, fără sâmburi

18 frunze de busuioc proaspăt

3 linguri ulei de măsline

MOD DE PREPARARE

1. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune somonul în tava în care îl coci, tapetată cu hârtie de copt. Fă-i 18 găurele, nu foarte adânci.

2. Ia câte o roșie uscată și o măslină, rulează-le într-o frunză de busuioc și apoi înfige ”rulada” într-o gaură din fileul de somon. Repetă de încă 17 ori.

3. Asezonează cu sare și piper după gust, apoi stropește somonul cu un pic de ulei de măsline. Dă tava la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade. Se mănâncă după ce s-a răcit.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala