Ficat de gasca cu mere caramel

Merele calite in unt cu zahar vor da un gust deosebit ficatului de pasare.

4 portii
Preparare : 15 min
Timp de gatit : 15 min

Ingrediente:

  • 600 g ficat de gisca
  • 4 mere mari
  • 50 g zahar
  • 50 g unt
  • 50 ml coniac

Mod de preparare:

Spalati si curatati ficatul de nervuri. Taiati-l in felii groase de aprox. 3-4 cm.
Spalati merele si curatati-le de cotor cu un dispozitiv special, astfel incat fructul sa ramana intreg.
Taiati apoi in rondele.

Prajiti ficatul intr-o tigaie, fara adaos de ulei, deoarece ficatul de gisca este foarte gras. Turnati coniacul peste ficat si apoi flambati. Dati deoparte.

Intr-o alta tigaie, topiti untul si adaugati zaharul, amestecand pana la dizolvare. Prajiti feliile de mar in untul cu zahar, pana se caramelizeaza.

Pentru a servi, puneti pe farfurie cateva felii de ficat si 4-5 felii de mere. Turnati deasupra putina zeama ramasa de la prajirea ficatului.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare