Fasole verde cu usturoi și muștar

Fasolea verde este delicioasă și este un fel de mâncare de post. Iată cum s-o prepari acasă cu usturoi și muștar:

fasole-verde

foto fasole verde via Shutterstock

* 4 porții * timp de preparare 50 de minute

INGREDIENTE

1 kilogram de păstăi verzi

1 ceapă mare, mărunțită

O căpățână de usturoi

1 lingură ulei vegetal

400 ml apă caldă

Sare și piper după gust

Două linguri muștar

MOD DE PREPARARE

Călește ceapa în ulei, în oala în care vei prepara fasolea, apoi pisează jumătate din cățeii de usturoi și adaugă-i peste ceapă. Mai călește 1-2 minute.

Adaugă păstăile și toarnă peste ele apa caldă, apoi lasă la fiert pe foc mediu. Când încep să fiarbă adaugă sarea și piperul. Pune capacul pe oală și lasă la fiert jumătate de oră, ca să scadă apa. Cu 10 minute înainte să fie gata mâncarea, pisează restul de căței de usturoi și adaugă-i în mâncare, apoi și cele două linguri de muștar. Lasă să mai fiarbă 10-15 minute fără capac.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar