Fasole cu jambon si menta

Un preparat viu colorat, al carui aspect invioreaza orice masa. Foloseste bob fiert care, dupa ce este curatat, capata culoarea verde-fraged.

Gata in: 20 min. | Calorii: 140 per portie | Grasimi: 8 g, saturate: 1 g

Ingrediente pentru 6-8 portii:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 600 g fasole alba fiarta sau bob, fiert si curatat de coaja
  • 100 g jambon afumat, taiat fasii
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri menta proaspata, tocata

Mod de preparare:

1 Intr-un vas neaderent, incinge uleiul de masline, adauga ceapa si soteaza pana cand devine sticloasa si se inmoaie. Adauga fasolea fiarta si jambonul si tine pe foc pana se incalzeste complet.
2 Transfera intr-un bol, stropeste cu zeama de lamaie, adauga menta si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de porc