Fasole cu cârnați în stil spaniol

Nu suntem singurii care mănâncă așa o bunătate! Iată cum prepară ibericii fasolea cu cârnați:

fasole-carnati

* 4 porții * timp de preparare 30 de minute

INGREDIENTE

2 linguri ulei de masline

6 buc cârnați de porc

300 g cârnați chorizo, taiați bucați

1 ceapa roșie, taiata julien

2 buc ardei gras galben, taiat felii

2 caței de usturoi, zdrobit

1 lingurița boia dulce

½ lingurița boia iute

O legatura mica de patrunjel, tocat

125 ml vin roșu

125 ml supa limpede de pui

500 ml sos gros de roșii

400 g fasole alba fiarta – din conserva

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas încinge 1 lingura ulei și rumenește cârnații uniform. Lasa-i deoparte și apoi, în același vas, rumenește chorizo 2 min. Lasa deoparte.

2 Micșoreaza flacara, adauga uleiul ramas și rumenește ceapa și ardeiul; prajește 5 min. Adauga usturoiul, boiaua și codițele de patrunjel, tocate. Prajește 3-4 min, pâna când aromele încep sa se elibereze. Stinge cu vinul și fierbe pâna când scade.

3 Adauga cârnații, chorizo, supa de pui, sosul de roșii și fasolea, adu la punctul de fierbere și lasa sa fiarba înabușit 15-20 min, pâna când cârnații se patrund și sosul se îngroașa. Presara patrunjelul tocat și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala