Eclere cu caramel

Eclere cu caramel

Ingrediente:

600 g unt

800 faina alba

2 oua, batute

Umplutura:

300 ml smantana

3 linguri zahar pudra

150 g caramel

1. Incinge cuptorul la 6/ 200°C. Tapeteaza doua tavi de copt cu hartie pergament. Intr-o cratita, topeste untul si 175 ml apa cat sa dea putin in clocot. Adauga faina si amesteca repede, sa se omogenizeze, apoi ia de pe foc si continua sa invartesti cu o lingura de lemn pana obtii o compozitie cremoasa.

2. Pune cratita intr-un vas mare cu apa rece si lasa pana ajunge la temperatura camerei. Adauga treptat ouale, batand bine pana se omogenizeaza. Toarna compozitia intr-o punga alimentara, tai-o la un capat si toarna compozitia pe tavile de copt sub forma unor dreptunghiuri de 7-8 cm lungime, la distanta de cca 5 cm distanta (ar trebui sa rezulte cca 18 bucati). Coace cca 25 min pana se rumenesc si au un aspect uscat. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca.

3. Bate smantana de frisca pana se intareste usor, adauga zaharul pudra si bate pana se ingroasa. Toarna intr-un cornet de ornat si pune compozitie pe fiecare ecler. Da la racit 30 min.

4. Pune crema caramel pe o farfurie intinsa si inmoaie capacul fiecarui ecler. Pastreaza la rece pana servesti la desert.

Pont: Poti pregati choux pentru profiterol facand forme rotunde cu diametrul de 3 cm. Serveste cu crema caramel, incalzita.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri