Ecler cu nes – un desert deosebit

Am tot încercat să găsesc la cofetărie cel mai bun ecler cu nes, însă tot mai bun e cel făcut în casă. Așa că vreau să împărtășesc rețeta și cu voi:

ecler-nes

foto ecler cu nes Shutterstock

* aproximativ 20 de bucăți * timp de preparare 2 h 30 min

INGREDIENTE

Pentru blat:

250 g făină

200 ml apă

4 linguri ulei

5 ouă

Pentru crema de nes:

3 gălbenușuri

1 lingură nes

3 linguri făină

300 ml lapte

10 linguri zahăr

50 g unt

Pentru glazură:

20 g unt

100 g ciocolată albă

100 g ciocolată neagră

1 plic ness / capuccino (după plac)

MOD DE PREPARARE

1. Blatul se face astfel: Pune pe foc o oală cu apa și uleiul, iar când încep să fiarbă adaugă făina în ploaie, amestecând încontinuu cu telul. Când se îngroașă aluatul, adaugă ouăle, pe rând. Tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt și cu un poș întinde 20 de blaturi de eclere. Dă tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade. Aluaturile trebuie să fie aurii-maro.

2. Pentru crema de nes: Într-o oală la bain marie se pun gălbenușurile, care se bat bine cu zahărul și nesul. Adaugă pe deasupra făina, iar după ce o incorporezi poți turna și laptele. Lasă oala la bain marie până se îngroașă crema, apoi ia-o de pe foc. Cât este încă fierbinte, adaugă untul și amestecă bine până se topește complet, apoi lasă crema să se răcească.

3. Pentru glazură: Topește ciocolata cu untul, apoi adaugă plicul de nes ori capuccino. Amestecă până se incorporează, apoi dă-o deoparte.

4. Cum faci eclerele: După ce s-au răcit blaturile pentru prăjituri, taie-le pe jumătate. Întinde crema de nes pe dinăuntru și glazura pe deasupra, apoi dă tava la frigider pentru cel puțin două ore.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)