Dulceață savuroasă de dovleac

De ce să faci dulcețuri și gemuri din toate fructele și nu și din dovleac? Este foarte gustos, iar la iarnă îți vei aminti cu drag de serile călduțe de toamnă.

dulceata-dovleac

foto dulceață de dovleac Shutterstock

INGREDIENTE

1 kilogram de dovleac, curățat și tăiat bucățele

600 g zahăr

1 măr întreg (cu coajă)

7 cuișoare

Zeama unei lămâi

200 ml apă

MOD DE PREPARARE

  1. Amestecă apa cu zahărul și pune-le pe foc în oala în care vei face dulceața. După ce s-a topit zahărul, adaugă bucățelele de dovleac.
  2. Adaugă mărul spălat bine și necurățat, apoi, cuișoarele și zeama de lămâie fără semințe.
  3. Lasă să fiarbă pe foc mic spre mediu până ce dovleacul se înmoaie de tot, apoi scoate mărul. Pasează dulceața până devine cremoasă (opțional), apoi mai dă din nou la foc pe foc mic aproximativ 30 de mimnute. Mai amestecă din când în când ca să nu se prindă.
  4. Când este gata toarn-o în borcane și lasă-le să se răcească peste noapte.
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar