Dulceața de nuci verzi, aroma rafinată a verii

Luna iunie este cea mai potrivită perioadă pentru culegerea nucilor verzi care vor lua drumul borcanelor cu dulceață.

dulceata de nuci verzi

Dacă și ție îți place dulceața de nuci verzi, îți oferim, în cele ce urmează, o rețetă simplă și rafinată și garanția faptului că produsul final îți va satisface pe deplin papilele gustative.

Ingrediente necesare preparării dulceții

Pentru a obține 4 borcane de dulceață de nuci verzi, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

– 500 g nuci

– 500 g zahăr

– 6 lămâi

– Esență de vanilie sau un vârf de cuțit de scorțișoară (opțional)

Cum se prepară dulceața de nuci verzi

Nucile verzi care sunt folosite la dulceață trebuie să aibă o consistență moale. După cum probabil știi, iodul din compoziția lor pătează pielea, dar ce mai contează acest amănunt când rezultatul va fi o desfătare pentru simțuri? Oricum, dacă vrei să nu te pătezi prea rău, poți folosi mănuși.

Partea cea mai grea este cea de început – curățarea nucilor. Odată depășită această etapă, totul îți va părea mult mai ușor. După ce le cureți de coji, pune-le într-un vas cu apă rece, în care vei stoarce și o lămâie. Zeama acesteia va împiedica oxidarea nucilor. Lasă-le în apă rece timp de trei zile și schimbă apa de două ori pe zi. Evident, nu uita ca de fiecare dată când schimbi apa să storci în ea și câte o lămâie. Această operațiune este menită să elimine o mare parte din iodul conținut de nucile verzi.

Scoate nucile și așază-le pe un prosop care să absoarbă apa. Introdu-le într-o oală, adaugă zahărul și acoperă-le cu apă. Dă focul mare până când nucile încep să fiarbă și îndepărtează spuma care se formează. Adaugă esența de vanilie (scorțișoara), acoperă oala și lasă la fiert timp de 5 ore la foc foarte mic. La capătul acestor 5 ore, nucile ar trebui să fie moi, iar dulceața să aibă o culoare maro închis.

Dulceața de nuci verzi se pune fierbinte în borcane cu filet sterilizate, se întorc cu gura în jos, se acoperă cu pături și se lasă să se răcească.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar