Dovlecei picanti

  • A A A
  • E-mail
    Gustul delicat de ardei iute si zeama de lamaie fac dovleceii irezistibili.

    E gata in: 10 minute; calorii: 70 per portie; grasimi: 6 g

    Ingrediente pentru 6 portii:

    • 5 dovlecei, spalati si curatati de codite
    • 3 linguri ulei de masline
    • 2 linguri pasta harissa (pasta de ardei iute)
    • zeama de lamaie
    • cimbru proaspat, tocat

    Mod de preparare:

    1 Taie dovleceii in bucati, pe lungime, si apoi in segmente groase. Intr-un bol mic, amesteca uleiul si pasta harissa si toarna amestecul peste dovlecei. Amesteca, pentru a se unge uniform pe toate partile.

    2 Incinge un gratar din fonta (cu ?santuri?) pana cand fumega si frige bucatile de dovlecei timp de cateva minute pe fiecare parte, pana cand se patrund si capata striuri rumenite (daca nu ai un asemenea gratar, atunci prajeste-i simplu intr-un vas neaderent). Transfera-i intr-un vas preincalzit si tine-i la cald pana in momentul servirii. Stropeste cu zeama de lamaie, presara cimbru tocat si serveste.

    Pofta buna!

    Comentariile sunt închise.