Dovleac umplut cu cuscus

O combinatie inedita – dar gustoasa! – intre dulceata naturala a dovleacului copt si gustul picant al cuscusului.

4 portii
Timp de gatit: 50 min.
490 calorii, 31 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 dovleac, taiat in patru
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita chimen
  • 150 g cuscus
  • 150 g rosii deshidratate (sau rosii din conserva, in suc de rosii, taiate felii si uscate la cuptor, la foc mic, timp de 50 min.)
  • 1 lingura pasta de ardei iute (harissa)
  • 100 g migdale, taiate si rumenite
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare:

  • Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grd.C. Asezati dovleacul in tava si stropiti-l cu 2 linguri de ulei. Presarati chimenul si un praf de sare. Dati la cuptor timp de 45-50 de minute, pana se patrunde complet.
  • Intre timp, fierbeti cuscusul conform indicatiilor inscrise pe ambalaj. Potriviti de sare si piper si adaugati ingredientele ramase si uleiul ramas. Umpleti bucatile de dovleac cu cuscus si serviti. In cuscus puteti adauga bucati de pui, prajite.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume