Dieta cu gulii: Slăbeşte 7 kilograme în 7 zile cu leguma minune!

Spre deosebire de ţările asiatice, la noi guliile sunt folosite mai ales ca hrană pentru animale.

În ciuda acestui lucru, în compoziţia lor se găsesc suficiente elemente nutritive care să le recomande şi pentru alimentaţia umană.

Astfel, 100 g de gulii conţin 3,1% proteine, 0,4% lipide, 5,4% glucide, dar şi vitaminele A şi C, fibre, calciu, fier şi potasiu.

Întăresc sistemul imunitar

Importante surse de vitamina C, aceste legume sunt recomandate în tratarea astmului, bronşitei şi răcelilor, decoctul de gulii având efect de reducere a secreţiilor şi de calmare a durerilor de gât. Vitamina A, conţinută mai ales în seminţele de gulie, ajută la îmbunătăţirea vederii.

Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, guliile întăresc sistemul imunitar şi apără organismul de virusuri.

Fibrele solubile din compoziţia guliilor ajută la scăderea colesterolului din sânge, iar cele insolubile previn constipaţia.

Cantitatea considerabilă de potasiu conţinută le conferă calităţi de reglator al tensiunii arteriale.

Citeşte tot pe unica.ro
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar