Despre carnea de miel

Carnea de miel se poate pregati in mai multe feluri: stufat, cu spanac, cu macris, angemacht (fiarta in sos subtire, de faina), ciulama, friptura la tava, la gratar, pane, la tigaie.

Pentru pulpa umpluta, puteti folosi fie pulpa din spate, fie pe cea din fata.

Carnea de miel slaba contine mai putin colesterol decat carnea de pui si este o sursa importanta de proteine, vitamine B si minerale (fier si zinc).

Pentru a calcula timpul necesar frigerii la cuptor, socotiti cate 50 de minute pentru o cantitate de 450 g de carne.
Pentru a verifica daca friptura este gata, intepati carnea cu o scobitoare: sucul care se scurge trebuie sa fie limpede. Friptura trebuie sa fie trandafirie in interior, iar la exterior sa aiba o crusta bine rumenita, crocanta.

Pentru a obtine zeama de oase necesara prepararii sosului de friptura, puneti oasele la fiert intr-un vas cu apa, adaugati 1 morcov taiat in patru, 1 ceapa taiata solzi, 1 radacina de telina taiata felii si 1 legatura mica de patrunjel verde. Adaugati un praf de sare, si atunci cand apa incepe sa fiarba acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba timp de 1 ora.

Strecurati zeama si dati-o la rece, pentru ca grasimea sa se intareasca si sa o puteti indeparta. Puneti pe foc tava de friptura, in care ati pastrat 2 linguri de grasime, adaugati 2 linguri de faina si rumeniti la foc potrivit timp de 2 minute. Stingeti cu zeama de oase, amestecand incontinuu.

Optional, adaugati 2-3 linguri de vin rosu si fierbeti sosul la foc mic timp de 5 minute, pana cand se ingroasa. Taiati friptura si serviti-o cu sos, legume fierte inabusit si salata verde.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente