Despre activitatea de blogger la superlativ

„Bucataria sanatoasa poate fi delicioasa”

Andreea Beca are 32 de ani si un bistrou in centrul Bucurestiului. Bistroul ei virtual, www.becaskitchen.ro, a prins viata in realitate, dupa un razboi de un an si jumatate, din care a iesit victorioasa: a obtinut finantare guvernamentala şi toate avizele necesare!

Dupa standardele generale, Andreei nu-i lipsea nimic: avea un statut profesional de invidiat, era Manager de Expansiune in cadrul unei companii de retail, cu un salariu care i-ar fi permis sa etaleze un lux material la care altii ajung cu greu sau doar viseaza. Si totusi, ii lipsea ceva: sentimentul de implinire.

„Nu mi-am luat apartament in centru, nici masina de lux. Am strans bani pentru proiectul vietii mele.“

Pe blogul ei, gasim un alt fel de bucatarie. Totul este gandit pe principiul alimentatiei sanatoase, de la ingredientele naturale pana la modul de preparare, fara prajeli, fara grasimi, fara ingrosare cu amidon si alte artificii ale bucatariei industriale.

Credeti ca o asemenea mancare e lipsita de gust? Nimic mai gresit! Natura are suficiente gusturi si arome, totul este sa stii sa le descoperi si sa le combini.

Pe strada Eminescu, la numarul 80 – la cativa pasi de Piata Romana – vin tot mai multi bucuresteni, dar si multi straini care apoi revin cu prietenii sau familiile lor.

Meniul zilei e simplu. Contrar uzantelor, el nu e stabilit dinainte. „La ora 8, ma duc in piata. Caut ce e mai proaspat si mai bun. In functie de ce am gasit, stabilesc apoi meniul zilei si il scriu aici, pe tabla.

De aceea nu am meniu tiparit … nici chelneri in uniforma, nici bucatari celebri, ci doar o mana de prieteni care au inteles ca „aici nu e vorba de business, e vorba de mancare sanatoasa şi delicioasa facuta cu mult drag.“ Eticheta este inlocuita de pasiune, iar in loc de politete profesionala, gasesti aici caldura sincera.

„Clientii au inceput sa se recunoasca si se saluta intre ei“, imi spune Andreea si vede asta ca pe cel mai inalt indicator al succesului.

„E ca si cum as gati pentru prieteni“, isi rezuma Andreea afacerea.„CU BLOGUL NU CASTIG, DAR NICI NU AM CE PIERDE“

Blogul ramane ca un compendiu de bucatarie gustoasa si sanatoasa, pentru cei care nu au timp sa vina la bistrou, sau nu au bani sa manance in oras, sau vor sa repete acasa experientele gastronomice de la «Beca’s Kitchen». „Am vrut sa impartasesc si celorlalti ideea unei alimentatii sanatoase, cu retete gustoase şi nutritive.“
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera