Desert cu piersici si frisca

Ingrediente:

  • 3 piersici proaspete sau din compot
  • Zeama de la 1/2 lamaie
  • 6 fructul pasiunii sau alte fructe exotice
  • 300 ml frisca proaspata, lichida
  • 16 felii de briosa, cozonac simplu sau chec
  • zahar tos
  • 8 linguri rom alb
  • 750 ml crema de ou (pudding de vanilie)

Mod de preparare:

Curata fructele de coaja si apoi taie-le in doua, scoate samburele si taie fiecare jumatate felii. Daca folosesti fructe din compot, trebuie doar sa le scurgi de lichid si sa le tai felii.

Bate frisca lichida cu zaharul si lasa deoparte. La baza unui bol larg asaza intr-un strat feliile de briosa si apoi stropeste fiecare strat cu 2-3 linguri de rom. Presara deasupra feliile de fructe intr-un strat uniform, astfel incat sa se vada prin vas straturile. Adauga deasupra stratului de fructe un strat de crema de vanilie.

Continua sa asezi strat dupa strat de briosa, fructe si crema si apoi ultimul strat de fructe. Acopera cu frisca batuta si apoi presara felii de fructe. Da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)