Desert cu mere și mirodenii

12 porții gata în 1 oră, 280 calorii per porție, 9 g grăsimi, 45 g carbohidrați

desert cu mere si mirodenii

Ingrediente necesare preparării desertului

4 buc anason stea, plus pentru ornat

25 g zahăr tos

225 g făină cu factor de creștere

1 linguriță mirodenii măcinate

1 linguriță bicarbonat

100 g fulgi de ovăz

4 mere acrișoare

2 lingurițe zeamă de lămâie

100 g unt ușor sărat

150 g melasă neagră, plus pentru stropit

125 g miere

50 ml lapte

1 ou, bătut

Zahăr brun pentru presărat

Cum prepari desertul cu mere și mirodenii

1 Încinge cuptorul la 2/150°C. Mărunțește anasonul stea cu zahărul tos, apoi combină cu făina, mirodeniile, bicarbonatul şi fulgii de ovăz.

2 Curăță 2 mere, răzuiește-le și combină-le cu ingredientele uscate. Curăță merele rămase și taie-le felii, apoi stropește-le cu zeama de lămâie.

3 Într-un vas încălzește untul cu melasa şi mierea. Adaugă laptele, oul şi ingredientele uscate, apoi pune totul în tava de copt. Presară feliile de mere și
anasonul stea.

4 Dă la cuptor 45 min. Presară zahărul brun și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar