Desert cu griș și pere flambate

Dacă nu îți sunt perele pe plac, poți folosi mere sau banane. Dar desertul cu griș și fructe flambate trebuie încercat! Ai mai jos rețeta:

gris-pere-flambate

* 4-6 porții * timp de preparare 1 oră și 10 minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

Pentru griş cu lapte: 

un litru lapte

125 g griş fin

75 g zahăr

Pentru garnitura de pere:

4-6 pere

o lămâie

un litru apă

250 g zahăr

Pentru flambat:

120 g zahăr

125 ml sirop de pere

sucul unei jumătăţi de lămâie

rom

MOD DE PREPARARE

  1. Se curăţă perele de coajă şi se stropesc cu suc de lămâie, apoi se pun într-o oală cu apa, zahărul şi restul sucului de lămâie. Perele trebuie să fie acoperite de lichid. Se pun la fiert şi, din momentul în care încep să fiarbă, se reduce focul şi se lasă 20 de minute până ce se înmoaie.
  1. Se lasă apoi să se răcească în lichidul de fierbere, apoi se taie în două pe lungime şi se scoate căsuţa cu sâmburi. Se pun înapoi în lichidul de fierbere şi se lasă două zile la frigider.
  1. În ziua servirii, se prepară grişul cu lapte şi se pune în boluri. Apoi, într-o tigaie se topeşte zahărul şi se lasă să se caramelizeze uşor. Se adaugă siropul de pere şi sucul de lămâie.
  1. Se lasă lichidul să scadă şi se pun perele. Se pune rom, după gust, şi se flambează. Se aşază peste griş şi se aduc la masă.

 

O rețetă Libertatea pentru femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri