Desert cu fructe rosii

Acest desert sarac in calorii si grasimi merita un strop de alcool…

Gata in 10 min.; 251 calorii per portie
11 g grasimi, 6,5 g saturate
Cost ingrediente: circa 18 lei

Ingrediente pentru 6 portii:

  • 500 g fructe rosii
  • 300 ml frisca lichida
  • 8 felii de briosa, uscate
  • 300 ml crema de vanilie (preparata dinainte, din pudding de vanilie)
  • 100 g zahar tos
  • 50 ml lichior de portocale (cum ar fi Cointreau)

Mod de preparare:

1 Incalzeste fructele cu 75 ml apa si zaharul timp de 2 minute, apoi strecoara zeama si adauga lichiorul. Bate frisca.

2 Inmoaie briosa in zeama alcoolizata si tapeteaza un bol de circa 1 litru. Adauga fructele si crema de vanilie in straturi, astfel incat deasupra sa ai un strat de crema. Da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)