Desert cu fructe de vara

Apetisant, bine insiropat (cu zeama fructelor dulci) si aproape fara pic de grasime – trei motive pentru care il alegi fara ezitare.

6 portii
Timp de preparare: 35 min., plus timpul de tinut la rece peste noapte
200 calorii, 1 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 800 g amestec asortat, de fructe de vara (zmeura, capsuni, mure, afine)
  • 85 g zahar
  • coaja de la 1 lamaie, rasa fasii
  • 3 linguri lichior de coacaze negre
  • 10 felii paine pentru prajit (toast), uscata, curatata de coaja

Mod de preparare:

1 – Tapetati cu folie alimentara un bol de 1 litru. Intr-un vas, puneti fructele, zaharul, coaja de lamaie si 150 ml apa. Puneti vasul pe foc, la temperatura mica, si lasati 5 minute, pana cand zaharul se dizolva si fructele incep sa se inmoaie.
Adaugati lichiorul si lasati sa se raceasca.

2 – Decupati rotund o felie de paine, ca sa tapetati baza bolului. Folositi feliile ramase pentru a tapeta peretii bolului, asezandu-le pe jumatate suprapuse (ca in imagine). Aveti grija ca baza sa fie complet acoperita, cat se poate de etans.

3 – Cu ajutorul unei spumiere, indepartati coaja de lamaie din amestecul de fructe si asezati fructele in vasul pregatit. Turnati sucul fructelor peste feliile de paine, ca sa se imbibe uniform. Puneti deoparte circa 100 ml suc de fructe. Asezati peste fructe 1 felie de paine si acoperiti golurile de pe margine cu bucati mai mici de paine.
Acoperiti bolul cu folie alimentara.

4 – Asezati deasupra bolului o farfurie, cu fata in sus, si presati cu 2 conserve. Dati bolul la frigider peste noapte. Rasturnati continutul pe un platou si turnati deasupra sucul de fructe pastrat.
Serviti ornat cu cateva fructe proaspete si o frunza de menta.

Important

  • Secretul reusitei acestui desert este ca toate feliile de paine sa se suprapuna si astfel toate fructele sa fie prinse in interior.
  • Feliile de paine nu trebuie sa fie proaspete, caci nu vor absorbi sucul fructelor. Inainte de folosire le puteti usca timp de cateva minute in cuptor.
  • Rasturnarea desertului pe platou trebuie facuta atent, fiindca se va desprinde destul de greu din bol daca reteta v-a reusit. De aceea "ajutati-l" sa cada, cu o lovitura scurta de palma sau trageti putin de marginile foliei.

Daca vrei sa servesti desertul in aceeasi zi in care il pregatesti, inmoaie de la bun inceput feliile de paine in sucul fructelor.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)