Desert cu frișcă și migdale

desert cu frisca si migdale

590 calorii per porție, 38 g grăsimi, 19 g grăsimi saturate

Poți înlocui pricomigdalele cu pișcoturi, dar ai grijă să nu dai și copiilor pentru că e alcoolizat!

Cum prepari desertul cu frișcă și migdale

200 g pricomigdale

2 x 400 ml compot de vișine, scurse de lichid și stropite cu alcool

10 g gelatină

2 linguri zahăr

500 ml cremă de ou

2 lingurițe amidon, dizolvat în 1 lingură apă rece

50 ml vin alb, dulce

400 ml frișcă lichidă

25 g fulgi de migdale rumeniți

perle argintii comestibile, pentru ornat – opțional

1 Așază pricomigdalele într-un strat la baza bolului din sticlă și presară vișinele.

2 Înmoaie gelatina în apă rece 2-3 minute. Între timp, pune pe foc lichidul/compotul cu zahărul, până când fierbe. Adaugă gelatina și amestecă până când aceasta se dizolvă. Toarnă peste vișine și dă la rece 3-4 ore până când se încheagă.

3 Încălzește crema de ou și adaugă amidonul; amestecă până când se îngroașă. Lasă să se răcorească și toarnă peste gelatină. Dă la rece 30 de minute.

4 Înainte de a servi, bate frișca cu vinul dulce și toarnă deasupra.

5 Servește ornat cu perlele argintii și presarat cu fulgii de migdale.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar