Desert cu cremă de vanilie şi mandarine

desert-mandarine

Alege mandarine uşor de curăţat şi dacă la masă sunt şi copii înlocuieşte alcoolul cu suc de portocale.

10 porţii • gata în 25 minute +timp de răcire • 641 calorii per porţie • 43 g grăsimi

■  450 ml lapte integral

■ 1 baton de vanilie, crestat în două

■ 3 ouă, plus 2 gălbenuşuri

■ 50 g zahăr tos

■ 4 linguriţe amidon

■ 500 g chec cu bucăţele de ciocolată – de cumpărat

■ 4 linguri Cointreau (lichior de portocale) sau Triple Sec

■ 700 g mandarine, curăţate de coajă şi înmuiate în alcool, apoi tăiate felii (păstrează deoparte 4 linguri alcool)

■ 600 ml frişcă lichidă

■ 4 linguri zahăr pudră

■ Coaja de la 1 portocală, pentru ornat

■ Spirale de ciocolată pentru ornat

1 Încălzeşte laptele cu vanilia până când aproape fierbe. Ia vasul de pe foc, acoperă cu un capac şi lasă deoparte la infuzat. Bate ouăle, gălbenuşurile şi amidonul.

Îndepărtează batonul de vanilie şi adaugă treptat laptele rece.

2 Toarnă amestecul într-un vas şi pune la foc mic amestecând continuu, până când se îngroaşă omogen – atenţie să nu ţii prea mult pe foc pentru că se „taie“. Lasă să se raceasca acoperit cu film alimentar.

3 Aşază feliile de chec şi stropeşte cu alcool. Aşază jumătate din ele într-un vas din sticlă şi presară mandarinele. Toarnă deasupra jumătate din cremă de ou rece.

4 Bate frişca spumă şi îndulceşte-o cu zahăr pudră, adaugă alcoolul şi toarnă jumătate peste fructe. Presară checul rămas, fructele şi crema de ou şi frişcă.

Presară coaja de portocală şi spiralele de ciocolată. Dă la rece până în momentul servirii.     

Vezi şi Şarlote cu fructe exotice

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)