Desert cu ciocolata

Ingrediente pentru 10 portii:

  • 100g cacao, cernuta
  • 700g zahar tos
  • 600ml lapte
  • 400g unt
  • 4 fiole esenta de rom
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 10 oua, separate
  • 700g faina
  • 1 praf de copt, stins cu cateva picaturi de lamaie
  • 10 linguri inghetata de vanilie
  • 10 linguri inghetata de fructe
  • 10 linguri frisca batuta
  • lichior de cacao, pentru ornat

Mod de preparare:

1. Pentru a face negresa, amestecati cacaua cu zaharul, laptele si untul si lasati vasul pe foc potrivit, pentru a obtine o crema. Adaugati esenta de rom si zaharul vanilat, luati de pe foc si puneti deoparte 100g din compozitie. Incorporati pe rand cele 10 galbenusuri si apoi faina.

2. Bateti albusurile spuma si adaugati praful de copt. Amestecati albusurile cu compozitia si turnati totul intr-o tava tapetata cu unt si faina. Coaceti timp de 45 minute la foc moderat. Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca putin, apoi turnati deasupra compozitia pastrata. Portionati cu ajutorul unui pahar.

3. Asezati in fiecare pahar cate o negresa calda, cate 2 linguri de inghetata asortata (de vanilie si de fructe), frisca si stropiti cu lichior de cafea. Serviti imediat. Puteti orna si cu ciocolata rasa sau cu bomboane decorative.

Pofta buna!

Reteta furnizata de restaurantul White Horse din Bucuresti. Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri