Desert cu căpșuni și zmeură

desert cu capsuni si zmeura

8 porții gata într-o oră + timp de întărire, 785 calorii per porție, 61 g grăsimi, 39 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării desertului cu căpșuni și zmeură

– 2 forme mari de tartă – de cumpărat

– 120 g ciocolată albă, topită

– 1 plic jeleu de căpșuni

– 150 g căpșuni, tăiate pe jumătate

– 50 g zmeură

– 120 g cremă de vanilie – de cumpărat

– 600 ml frișcă lichidă, bătută

– O mână de căpșuni și zmeură pentru ornat

Cum se prepară desertul cu căpșuni și zmeură

1. Așază foaia de tartă pe platoul de servit ca să ai o bază. Decupează interiorul celei de a doua foi și așază marginea deasupra primei. Toarnă ciocolata topită în interior și unge uniform interiorul tartei cu pensula, ca să nu se înmoaie și să se scurgă.

2. Prepară jeleul conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj. Așază căpșunile și toarnă jeleul și dă la rece până când se întărește.

3. Într-un bol mic, combină jumătate din frișcă cu crema de vanilie și toarnă deasupra stratului de jeleu. Adaugă frișca și ornează cu fructele proaspete rămase.

Pont: În altă variantă poți înlocui fructele roșii cu alte fructe, după preferință: piersici și nectarine, de exemplu.

 

Food editor: Constanța Penverne
Foto: TIME INC/ESSENTIALS

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar